blogs
30 augustus, 2022

Woontrend voor 2023 geïnspireerd door de natuur

Woontrend voor 2023 geïnspireerd door de natuur


Mede door de afgelopen jaren verlangen we meer dan ooit naar frisse lucht en het buitenleven. Binnen en buiten zijn samen één en de behoefte aan vrijheid en ruimte om te ademen is gegroeid. Daarnaast valt op dat de trends beïnvloed worden door wereldwijde ontwikkelingen. We trekken ons graag terug in ons eigen, veilige huis waar we wonen en werken, en worden steeds milieubewuster. Zo is energie besparen in 2023 een belangrijk topic. Lees hoe ook jij de natuurlijke interieurtrends voor 2023 in huis haalt!

Zachte, organische vormen

Veel van de wooninspiratie voor 2023 is gebaseerd op de rustgevende werking van het buitenleven. Is het niet vanuit natuurlijke materialen, dan halen we wel de rustgevende kleuren en vormen van de natuur in huis. Bijvoorbeeld door het gebruik van organische vormen. De ronde vormen, geïnspireerd op de glooiing van heuvels en van stenen, geven je interieur een zacht en speels karakter. Als je je huis opnieuw gaat inrichten dan ontkom je er niet aan om hier en daar wat ronde vormen te laten terugkomen. In iedere woonstijl is er keuze uit subtiel of opvallend behang met grafische, ronde lijnen en ook een rond karpet is een echte eyecatcher in het interieur. Maak de stijl af met ronde meubels of een bank met rondingen. Helemaal van nu!

Arte.jpg


Interieurtrend: kleuren op de muur

Een kale, witte muur is in de woontrends van 2023 niet langer acceptabel. We kiezen voor warme, sfeervolle kleuren als aarde- en groentinten, vaak in combinatie met hout en dessins. Accentkleuren die we in 2023 gaan terugzien, zijn okergeel, terracotta, roze en donkerblauw. We zien deze kleuren terug in meubels en accessoires, maar er is ook steeds meer aandacht voor kleur op de muur. In ons interieuradvies houden wij altijd rekening met de combinatie van verf en behang. Door de kleuren vanaf de muur terug te laten komen in meubels en accessoires, verbind je de gehele ruimte met elkaar. En ben je dol op lichte kleuren en wit? We adviseren je graag over de verschillende tinten wit in verf en behang. Ook hiermee kun je een warm, comfortabel interieur inrichten!

NL Label.jpg

 

Tip: wil je meer geborgenheid creëren? Trek de kleur van de muur door in het plafond.

Energie besparen in je interieur

Ondanks dat we het begrip ‘duurzaamheid’ steeds vaker terug zien komen, lijkt deze term in 2023 nóg belangrijker te worden. De bewustwording dat als we de aarde redden, we ook onszelf redden is urgenter dan ooit en levert daadkracht op! En duurzaamheid kun je op verschillende manieren invullen. Enerzijds zien we deze trend terug in kwalitatieve producten die lang meegaan, anderzijds in het herbruiken en recyclen van materialen. Veel van onze collecties worden op een duurzame manier geproduceerd of maken gebruik van producten uit de natuur. Houten jaloezieën met het FSC-keurmerk en Marmoleum zijn hier een goed voorbeeld van.

DS_2152_A4.jpg

Tip: Wist je dat ramen tot wel 50% verantwoordelijk zijn voor het warmteverlies uit woningen? Zonwering reduceert dit warmteverlies en zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld Luxaflex® Plissé en Duette® Shades die ‘op’ het raam worden gemonteerd en zo het verlies tegengaan, maar ook de kou van buiten direct tegenhouden. Hierdoor hoef je minder te stoken! En Duette® Shades zorgen er dankzij het intelligente, unieke design zelfs voor dat het percentage met bijna de helft wordt verminderd!

Ook in 2023: blauw

Met de kleur blauw geef je je interieur een fris en kalmerende sfeer. We associëren deze kleur meestal met de lucht en oceaan, wat een kalmerende en ontspannende werking heeft. Helemaal zen, zo’n blauw interieur. Het gebruik van (licht)blauw in je thuiskantoor heeft een verkoelende, frisse werking. Ideaal voor je concentratie! In de slaapkamer kiezen we vaak voor een donkere kleur blauw, die vooral in combinatie met andere warme tinten en goudaccenten, een chique en zelfs mysterieuze sfeer heeft. In de woonkamer is blauw een goede, warme combinatie met andere sfeermakers zoals natuurlijke materialen, beige, oranje, terracotta en roze.

Luxaflex.jpg

Kom langs voor interieuradvies

Wil je je huis opnieuw inrichten volgens de nieuwe woontrends van 2023? Kom langs in onze winkel voor een adviesgesprek! Onze interieuradviseurs gaan samen met jou aan de slag voor een stijlvolle, natuurlijke combinatie van onze vloer-, wand- en raamdecoratie. Maak alvast online een afspraak, zodat we alle tijd voor je hebben!