De positievewinterinvloeden vanraamdecoratie

Slogan logo Dat is een goed idee!

Tijdens koude winterdagen sluit je je het liefste af van het donker gapende gat buiten, en zit je comfortabel binnen met de gordijnen dicht. De isolerende eigenschappen van raamdecoratie komen in deze maanden goed van pas. Er zijn echter meer voordelen waardoor goede raamdecoratie in de winter het verschil kunnen maken. Wij zetten deze punten voor je op een rijtje.

Isolerende werking

Zonwering heeft grote invloed op de temperatuur in huis. De lichtinval wordt gedempt waardoor er automatisch minder warmte binnenkomt. Terwijl het zo lekker is om de winterzon overdag binnen te laten! Heb je toch last van de zon op bijvoorbeeld een tv- of computerscherm? Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van aluminium folie aan de binnenkant waardoor ze isolerend werken. Ook plissés zijn isolerend door de stilstaande lucht tussen de stof. In de winter houdt dit de warmte binnen, en in de zomer houdt dit de warmte buiten. Zo blijft het als de gordijnen dicht zijn dus toch lekker warm in huis en hoef je minder te stoken. Let er wel op dat raamdecoratie de radiatoren niet afdekt, zo verlies je veel warmte. Met rolgordijnen die van boven naar beneden sluiten kun je dit voorkomen, of kies voor gordijnen die niet verder komen dan de vensterbank.

Beeld: NL Label

Privacy

In deze tijd van het jaar zal ons leven zich meer binnen afspelen. Als het buiten donker is dan wordt de inkijk naar binnen groot. Wel zo prettig om in deze gezellige maanden je privacy te bewaren. Ben je aan het einde van de dag nog niet thuis, maar wil je niet dat inbrekers vrij zicht hebben in je huiskamer, overweeg dan elektrische gordijnrails met bediening via een app. Zo kun je overal ter wereld de raamdecoratie bedienen. Oók vanaf de bank als je geen zin hebt om op te staan, en tevens alvast de gordijnen in de slaapkamer wilt sluiten. Met het elektrische bedieningssysteem PowerView™ van Luxaflex, kun je je raamdecoratie zelfs sluiten op gezette tijden. Deze sluit dagelijks automatisch op de door jou ingestelde tijd. Ook handig tijdens je skivakantie!

Beeld: Het elektrische bedieningssysteem PowerView™ van Luxaflex

Lichtinval

Tijdens de donkere winterdagen is het moeilijk om genoeg daglicht op te nemen. Vaak zijn we al voor zonsopgang op weg naar werk en komen we pas weer thuis als het weer donker is. Daarom is het belangrijk om toch zo veel mogelijk daglicht mee te pakken. Een gebrek hieraan zorgt namelijk voor een overmatige productie van het slaaphormoon en een te lage productie van het hormoon cortisol, dat zorgt voor neerslachtigheid en een hongergevoel. Daarom mag raamdecoratie zeker niet afsluiten van de buitenwereld! Multishades die half-transparant zijn, zoals die van NL Label en de Twist® ClearView™ van Luxaflex, zijn in dit geval een goede oplossing. Door de transparante stroken houd je een helder en scherp zicht op de buitenwereld. De ondoorzichtige stroken overlappen de transparante stof, zodat je het zicht naar buiten en de privacy kunt aanpassen aan je stemming en behoeften.

Beeld: Twist® ClearView™ rolgordijnen van Luxaflex

Comfortabele akoestiek

Een voordeel van gordijnen is dat deze de akoestiek in huis dempen. Hiermee dragen ze bij aan extra comfort in huis. Heb je een houten of betegelde vloer in huis? Dan zijn akoestische gordijnen of andere geluiddempende raamdecoratie absoluut onmisbaar. Het laatste wat je wilt is onrust in huis vanwege storende galmen, toch? Zo kan in een ruimte met veel echo een vol gordijn met dubbele plooi veel verschil maken. In onze winkel kunnen we je alles vertellen over de akoestische werking van raamdecoratie.Beeld: Artelux biedt geluiddempende raamdecoratie die er ook nog eens verrassend elegant en stijlvol uitziet

Hulp nodig bij het vinden van de raamdecoratie die bij jou en je wensen past? Wij zijn expert op het gebied van raamdecoratie en staan graag voor je klaar om samen te kijken naar de mogelijkheden.